Zeilschip de ‘Peking’

Staalmeesters levert bijdrage aan restauratie van historische zeilschip de ‘Peking’. In samenwerking met onze partner, de Fa. Stabikon in Duisburg worden bij Staalmeesters ca. stalen 150 konussen in diverse diameters en diktes vervaardigd die samengesteld worden voor de Rah’s, Stengen en Bugsprieten.

Op woensdag 6 december 2017 zijn er opnames gemaakt door de WDR en SternTV voor de film van de restauratie van historische zeilschip de ‘Peking’. Onder toeziend oog van onze gemeenschappelijk klant Peters Werft werden diverse foto’s en film opnames gemaakt van alle productiestappen.

Het historische zeilschip de ‘Peking’ zal op de Peters werf in Wewelsfleth gerestaureerd worden. De stichting Hamburg Maritiem heeft Peters werf de inschrijving voor deze gegund.

Er wordt gerekend op een restauratie-periode van twee tot drie jaar. De romp van het meer dan 100 meter lange schip moet voor een groot deel op originele wijze nagebouwd worden. De federale overheid heeft 26 miljoen euro uitgetrokken voor de verbouwing. De ‘Peking’ zal een centrale plaats krijgen in de Duitse museumhavens.

Het in 1911 bij Blohm & Vos gebouwde vracht-zeilschip behoorde tot de legendarische ‘Flying P-Line’ van rederij Laeisz, en is voor deze rederij 34 keer rond Kaap Hoorn gezeild. Sinds 1932 was het een stilliggend schoolschip en internaat in Medway aan de Engelse Oostkust. In 1975 werd het schip naar New York verkocht. Hier lag ze tientallen jaren in het South Street Museum.